Правителството на малцинството в Словакия на премиера Едуард Хегер загуби вота

...
Правителството на малцинството в Словакия на премиера Едуард Хегер загуби вота
Коментари Харесай

Словашкото правителство падна след вот на недоверие

Правителството на малцинството в Словакия на премиера Едуард Хегер  загуби вота на съмнение в Народното събрание в четвъртък , заяви " Ройтерс ".

Вотът на съмнение беше признат от 78 депутати в 150-местния парламент. Най-малко 76 гласа бяха нужни , с цел да бъде свалено държавното управление и евентуално да се проправи пътя за предварителни избори.

Дотам се стигна, макар последните опити на кабинета да получи поддръжка,  което увеличи политическата неустойчивост в страната.
 Словашкото държавно управление е изправено пред рецесия на доверие
Словашкото държавно управление е изправено пред рецесия на доверие

Необходим е един глас за неговото рухване от власт

Правителството ще остане на поста, до момента в който президентът Зузана Чапутова не назначи различен кабинет, само че пълномощията му ще бъдат лимитирани. Това може да ограничи напъните му да помогне на хората, наранени от внезапно растящите сметки за сила.

Няколко партии упорстваха за избори следващата година , преди постоянните през февруари 2024 година, в случай че кабинетът падне, или като цена за запазването му на власт до тогава.

Неуспехът да утвърди държавния бюджет за 2023 година има резултат, тъй като държавното управление ще бъде насила да вкара краткотраен бюджет с предели на разноските.

В проектобюджета, който сега съдържа помощ на стойност 6 милиарда евро за семействата, наранени от високите цени на силата, дефицитът е 6,4% от брутния вътрешен артикул.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР